Bæredygtighedsfestival 2023
FN-forbundet i Nordjylland og Borger 9700 er i gang med planlægningen af bæredygtighedsfestival 2023. Arbejdsgruppen består af Jens Tofting, formand for borger 9700, Finn Verner Jensen, borger 9700, Holger Hansen, FN-forbundet Nordjylland/borger 9700, Gitte Vall, Runa Christensen. Succesen afhænger i stor udstrækning af en fælles indsats blandt alle aktører. Vi skriver derfor til jer for at tilbyde jer et fortsat samarbejde. Vi var meget glade for samarbejdet de foregående år og vil gerne fortsætte og intensivere vores fælles anstrengelser.
Det bliver mere og mere påtrængende, at vi sætter tempoet for omstillingen af vores produktion i vejret. Vi skal også blive meget bedre til at beskytte naturen. Vi sakker bagud i forhold til det, der er nødvendigt. Det er derfor meget vigtigt at Brønderslev kommune forstærker sine i forvejen stærke satsninger på energi, transport og klima/miljø. Det er også nødvendigt at fremme bevidstheden om alvoren af problemerne og løsningsmodellerne Vi vil bygge videre på erfaringerne fra de foregående otte års afholdelse af bæredygtighedsfestival.
I 2023 vil festivalen blive afholdt fra 06. september til 17. september.
Vi har valgt at fokusere på følgende temaer for bæredygtighedsfestivalen i 2023:
A) Bæredygtigt byggeri (DGNB certificeret byggeri) og klimatilpasning af eksisterende byggeri: Vi vil forestå forskellige arrangementer, der skal belyse vigtigheden af bæredygtigt byggeri og klimatilpasning af eksisterende byggeri og vise hvordan det kan laves i praksis. Det skal ske i samarbejde med forskere, arkitekter, boligforeninger og kommunale medarbejdere.
B) Biodiversitet og vild natur: Vi sætter spotlys på vigtigheden af mere biodiversitet og dets betydning for miljøet i Brønderslev kommune. Det vil ske gennem oplæg og fremvisning af, hvordan mere vild natur og vilde haver ser ud og betyder for det lokale miljø.
C) Landbrug: Hvilken betydning har landbruget for udledningen af drivhusgasser, og hvordan kan landbruget blive mere bæredygtigt og samtidigt producere de nødvendige fødemidler? Vi vil kigge på CO2 afgift, udtagning af lavbundsjorde, ændret foder til dyrene og stalde, der udleder færre klimagasser. Det vil ske i samarbejde med landbrugs- og miljøorganisationer.
D) Transport: Hvordan kan vi mindske miljøbelastningen fra transport, og hvordan kan kommunen bidrage til den nødvendige omstilling?
E) Fødevarer: Vi vil fokusere på, hvordan fødevarer kan produceres og bruges forsvarligt. Vi vil også afholde spis sammen arrangementer.
F) Energi: Vi vil undersøge, hvordan produktionen af energi kan blive mere bæredygtigt og billigere.
G) Klima: Vi vil anskueliggøre hvad ændringer i klimaet vil betyde for samfundet og den enkelte.
H) Adfærdsændringer: Hvad betyder omstillingen af samfundet for den enkelte borger. Vi vil i den forbindelse gerne have et større samarbejde med skolerne og gymnasierne.
Vi håber nogle af de ovenstående emner har jeres interesse. Vi vil kontakte jer for at aftale nærmere om mulighederne.
Med venlig hilsen
Jens Tofting
Formand